Menu Close

Het Coronavirus en je verzekeringen

De hele wereld is in de ban van het Coronavirus, ook gekend als COVID-19. De gevolgen worden steeds duidelijker en steeds meer maatregelen volgen. Hoe kan het Coronavirus jouw verzekeringen beïnvloeden?

Reisverzekering

Dit is toch wel de verzekering waarover we de laatste tijd de meeste vragen krijgen. De meest voorkomende vraag is: komt mijn annuleringsverzekering tussen als ik mijn reis annuleer omwille van het Coronavirus? Op deze vraag is helaas geen eenduidig antwoord te geven. Het hangt namelijk allemaal af van de voorwaarden van jouw contract. Voor de meeste annuleringsverzekeringen is er helaas geen dekking voor het Coronavirus. Er zijn enkele uitzonderingen op de Belgische markt. Dit zijn zeer dure polissen en komen dus niet zo vaak voor.

Bij een medisch probleem zullen de meeste verzekeraars je wel verder helpen. Natuurlijk moeten zij dan steeds de regels van de plaatselijke overheid volgen.

Eind januari heeft Europ Assistance een artikel over het Coronavirus op hun blog geplaatst. Dit artikel kan je hier terugvinden. Ook op de site van Allianz Global Assistance vind je meer informatie

Overlijdensverzekering

Op dit moment zijn er 50.952 actuele gevallen van het Coronavirus en er zijn al 66.239 mensen genezen. Toch loopt een besmetting met het virus niet voor iedereen goed af. COVID-19 zorgde al voor 4.373 doden. Maar wat doet een overlijdensverzekering? Kan je rekenen op je schuldsaldoverzekering? Ja, normaal kan je rekenen op je overlijdensverzekering als je overlijdt  door het Coronavirus. Zeker zijn? Check dan de voorwaarden van je verzekering. Deze kunnen namelijk per maatschappij verschillen zijn.

Beleggingsverzekering

Of je nu de financiële markten volgt of niet, je hebt ongetwijfeld mee gekregen dat ook hier het Coronavirus voor onrust zorgt. Het is belangrijk dat je in je achterhoofd houdt dat je beleggen kunt vergelijken met een marathon lopen en geen sprintje trekken. Het gaat dus om het resultaat op het einde. Mogelijk brengt deze ongerustheid zelfs opportuniteiten met zich mee. Maar zoals altijd, beleg enkel met het gedeelte van je vermogen dat je kunt missen.

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Volg daarom zeker het advies op van de overheid en bezoek geen plaatsen waar je extra risico loopt.