Nieuws

De woonverzekering, waarop moet je letten?

De woonverzekering, ook gekend als brandverzekering, is een van de oudste en meest bekende verzekeringen. Er bestaan woonverzekeringen in alle geuren en kleuren. Maatwerk is dan ook de oplossing. Zoals je zelf kunt aanvoelen is de beste verzekering voor een appartement niet dezelfde als die voor een villa met een kunstverzameling…

Huurder of eigenaar?

Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij een brandverzekering is jouw hoedanigheid. Als eigenaar wil je je bezit beschermen maar als huurder wil je de huurdersaansprakelijkheid verzekeren. Dit is niet hetzelfde.

Inboedel, diefstal?

Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen is de inboedel niet standaard verzekerd. Wil je jouw inboedel verzekeren tegen brand, waterschade… dan heb je deze uitbreiding nodig. Op de inboedelverzekering kun je er voor kiezen om de waarborg diefstal toe te voegen.

Bij een inboedelverzekering en diefstalverzekering gelden er vaak specifieke limieten. Bezit je speciale voorwerpen zoals een duur schilderij, horlogeverzameling… , dan is het heel belangrijk om dit door te geven. De vergoedingsgrenzen kunnen verhoogd worden en hiermee kun je zo een onaangename verrassing bij schade voorkomen.

Een lekkende stookolietank, indirecte verliezen, rechtsbijstand…

Een verontreinigde bodem door een lekkende stookolietank zorgt voor grote kosten. Gemiddeld bedragen de kosten zo’n € 25.000 per schadegeval. Ook voor deze waarborgen hanteert iedere verzekeraar verschillende limieten. Vaak zijn deze te beperkt, minder dan € 10.000 is helaas geen uitzondering.

Een zwaar schadegeval brengt extra kosten mee. Deze zijn niet altijd verzekerd. Wanneer je jouw woonverzekering uitbreidt met indirecte verliezen krijg je 10% hogere schadevergoeding. Hiermee kun je de kosten van een bestek, een onbetaalde vrije dag… opvangen.

Ben je het niet eens met de schadevaststelling door een expert? Als je de waarborg rechtsbijstand hebt onderschreven heb je recht op een privé-expert naar keuze. Deze behartigt dan jouw belangen. Het is natuurlijk beter om deze waarborg bij een gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekeraar onder te brengen. Zo ben je 100% zeker van onafhankelijke bijstand.

Verzekering via makelaar of bank?

Een bank biedt meestal maar één woonverzekering aan. Dit is hun eigen product. Een makelaar werkt met verschillende verzekeringsmaatschappijen samen en gaat dus op zoek naar de woonverzekering die het beste bij jou past.

Conclusie

Zoals je uit dit artikel kunt afleiden is een woonverzekering niet zo maar een verzekering. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Wij brengen graag jouw risico’s samen met jou in kaart. Dit vormt dan het vertrekpunt van onze zoektocht naar jouw ideale verzekering.

Contacteer ons vrijblijvend. Wij helpen je graag.

© Mencke Verzekeringen

Terug naar overzicht